Ramin Khan Amin

  • Home
  • Ramin Khan Amin

Ramin Khan Amin .

دوره دانش‌جوی مسیر پر خم و پیچ تحصیل آزمون ها، شب بیداری ها و تلاش بی‌وقفه هر لحظه را با سختی و تلخی های خاص خود هم‌راه ...
04/09/2024

دوره دانش‌جوی مسیر پر خم و پیچ تحصیل آزمون ها، شب بیداری ها و تلاش بی‌وقفه هر لحظه را با سختی و تلخی های خاص خود هم‌راه می کند. هر چند دوره دانش‌جوی من و هم دوره هایم نسبتا دشوارتر گذشت؛ فراز های بسیار اندک اند و فرودهای یکی‌ از یکی عمیق‌تر و سیاه‌تر اما باهمه‌ای ناامیدی، وخسته‌گی و دشواری توانستم این دوره(کارشناسی)را به خوبی به پایان برسانم و به تجربه ها و اندوخته هایم بی‌افزایم.
دانشگاه به پایان رسید ولی خاطرها رفاقت ها هميشه در خاطرم خواهند بود؛ این پایان را در حقیقت شروع برای آغاز دوباره می بینم.

درباره امیر حبیب‌الله، معمولا ما به روایاتی تکیه می‌کنیم که تاریخ رسمی به خورد ما داده است و حتی فضلایی چون نجیب مایل هر...
02/09/2024

درباره امیر حبیب‌الله، معمولا ما به روایاتی تکیه می‌کنیم که تاریخ رسمی به خورد ما داده است و حتی فضلایی چون نجیب مایل هروی هم ازین روایت رسمی رو دست خورده‌اند.
شروع قرن بیست در افغانستان همراه بود با سقوط ابرشهر بخارا به دست روسیه تزاری و بعد نابودی شهر مرو، به‌عنوان قلب تمدنی منطقه ما و همین‌طور خجند و سمرقند و بدخشان شمالی و کولاب و خوارزم, در جنوب کشور هم شبه قاره در حال مسخ‌شدن بود و ازین رو،منورین یا نخبگان این دو ناحیه برای دادخواهی به کابل آمده بودند، از ملک‌الشعرا قاری‌عبدالله تا ملک‌الشعرای مستغنی و مولانا خسته تا امیر عالم خان، امیر بخارا همه در کابل بودند به امید یاری حکومت کابل و نام‌های نخبگان هندی هم به فراوانی در کتب تاریخی ذکر شده، بسمه‌چی‌ها یا مبارزان آزادی‌خواهی بخارا تنها پانزده هزار نفر در قندز و تخار جمع شده بودند، همان‌گونه که هزاران نفر در غزنی و پروان و کاپیسا و دیگر شهرهای افغانستان گوش به فرمان دستور جنگ از کابل بودند، قیام امیر حبیب‌الله نتیجه نومیدی این مبارزان از امان الله خان بود، برای همین هم توسط طیاره‌های روسی قوای او بمباران و توسط قوای انگلیس سرکوب شد. نادرخان و هاشم‌خان برادرش، پرورده تربیت انگلیسی در شهری در شمال هند بودند که تا هنوز جاسوس‌خانه انگلیسی است.
عکس‌های منتشر شده از امیر حبیب‌الله و خانواده‌اش نشان می‌دهد که این خانواده، برعکس تبلیغ رسمی، نه بنیادگرا بودند نه دزد. امیر فقید، در پیشاور با خانواده اش زندگی کرده بود و با ازادی خواهان سرحد، دوستی و مراوده داشت، امروزه ما می‌دانیم که بر عکس تبلیغ رسمی، بی‌سواد هم نبود، تبلیغات رسمی، شغل سقاوی پدر او را اسباب طعنه ساخته و اتفاقا کتاب استاد خلیلی مرحوم هم، این روایت رسمی را تقویت می‌کند و با برجسته ساختن صفت عیاری او را خادم دین به همان معنای مورد قبول معرفی می‌کند. حال آن‌که خادم دین، در آن روزگار که هنوز بنیاد گرایی قوام نیافته بود معنایی آزادی‌ خواهانه داشت و خود دین، محملی برای مبارزه و آزادی در برابر روس و انگلیس بود(طرفه این‌که امروز ابزار سیاست این کشور است).
من درین باره مدتی طولانی است تحقیق می‌کنم اگر چه هنوز به نتایج کاملی از مناسبات آن زمان و سرانجام باسمه‌چی‌ها و دیگر مبارزان آزادی‌خواه هندی نرسیده‌ام اما درباره جعل تاریخ رسمی توسط عوامل انگلیسی در کابل و مخدوش ساختن چهره این مبارزان و امیر فقید که سردمدار این مبارزان بود مطمینم .
در سالگرد تدفین دوباره او، نوشتن این نکات را ضروری دانستم امیدوارم کسان دیگری که اسناد و گواهی‌های دیگری درین باره دارند درین بحث سهم بگیرند.
پ.ن. مسایل قومی در آن روزگار همانند امروز نبوده، امیدوارم با قومی ساختن مساله، دوستان ما بحث را به انحراف نکشند.
نویسنده : رضا محمدی

میدانستی!وقتی خداوند(ج) کورپشه را مثال زد ، کافران شگفت زده شدند ، خالق چنین جهان بزرگی ، چنین نمونه ای از چنین حشره کوچ...
09/08/2024

میدانستی!

وقتی خداوند(ج) کورپشه را مثال زد ،
کافران شگفت زده شدند ،
خالق چنین جهان بزرگی ،
چنین نمونه ای از چنین حشره کوچکی را ارائه کرد !!!
خداوند متعال فرمود:
وَأَمَّا ٱلَّذِينَ كَفَرُواْ فَيَقلُونَ مَاذَآ أَرَادَ ٱللَّهُ بِهَٰذَا مَثَلࣰا....
سوره بقره ، آیه 26
و کسانی که کافر شده اند می گویند خدا از این مثال چه می خواهد؟
پس از 1400 سال نشانه و شگفتی بزرگی ظاهر شد.

پشه ماده صد چشم به سر دارد ...

دارای 48 دندان ...

سه قلب دارد ...

در صندوق عقب آن شش چرخ وجود دارد که هر کدام عملکرد جداگانه ای را انجام می دهند. ...

دارای سه بال در هر طرف ...

مجهز به سیستم گرمایشی که در یک شب تاریک رنگ بنفش به پوست انسان می بخشد ، درست مانند دوربین دوچشمی دید در شب که سربازان در شب از آن استفاده می کنند.

مجهز به بیهوشی ، قبل از گرفتن خون ، پوست را بی حس می کند ، تا قربانی احساس درد نکند ...

دارای آزمایشگاه تجزیه و تحلیل خون مجهز ، خون مورد علاقه شما را می نوشد ...

دارای سیستم رقیق کننده خون است تا هنگام نوشیدن به راحتی عبور کند ...

دارای یک سیستم بوی قوی است که از طریق آن می تواند دهان (عرق) پوست انسان را تا (60) متر حس کند ...

حیرت انگیزتر این واقعیت است که علم مدرن کشف کرده است که در پشت یک پشه یک حشره کوچک زندگی می کند که فقط در زیر میکروسکوپ قابل مشاهده است.

خداوند می فرماید:

{إِنَّ اللَّهَ لا يَسْتَحْيِي أَنْ يَضْرِبَ مَثَلًا ما بَعُوضَةً فَما فَوْقَها

بدون شک ، خداوند شرم نمی کند که نمونه ای از پشه یا چیزی در بالای آن را نشان دهد.

پاکی و بزرگی به الله متعال که دارای قدرت و اقتدار است

27/07/2024

بنیانگذار دولت شیبانیان؛ خاقان سعید ابوالفتح محمد شیبانی
بنیانگذار دولت شیبانیان؛ خاقان شهید سعید ابوالفتح محمد شیبانی فرزند بوداقفرزند ابوالخیر شیبانی و پدرش ابوالخیرخان فرمانروای دشت #قبچاق (۸۳۲ - ۸۷۳هـ) بود.

نسب‌اش به شیبان‌خان فرزند #جوجی فرزند #چنگیزخان (٦٠٣ - ٦٣٢هـ) می‌رسد. شیبانی‌ها از ۹۰٦ - ۱۰۰۷هـ حکم راندند. شیبانی‌خان در کودکی پدر را از دست داد و ابوالخیر تربیت او را به عهده گرفت. بعد از وفات ابوالخیرخان قراچین‌بیگ امیر ازبک تربیت او و برادرش محمود را عهده‌دار گردید. بعد از چندی او را به قاسم‌خان حکمران دشت قبچاق سپرد و او هم شیبانی‌خان را به امیر الامرایش #تیموربیگ، سپرد.

چون بعد از درگذشت ابوالخیرخان قلمرو وسیعی که وی بر آن حکم میراند میان خویشاوندانش تقسیم شد و شیبانی‌خان از آن بی‌بهره مانده بود با سربازانی که به تدریج گرد وی جمع شده بودند به ماوراءالنهر تاخت و به سال ٩٠٦هـ #سمرقند را به تصرف خود در آورد.

پس از مدتی ظهیرالدین محمد بابُر به کمک مردم سمرقند بر سمرقند تسلط یافت اما شیبانی در دو نبرد، بابُر را مجبور به عقب‌نشینی از سمرقند کرد. شیبانی‌خان در ۹۰۸هـ شاهرفیه را غارت و در ۹۰۹هـ بلخ را تصرف کرد و در ۹۱۳هـ هرات را از بدیع‌الزمان میرزا و مظفر حسین میرزا پسران سلطان حسین بایقرا (۸۷۵ -۹۱۲هـ) گرفت. در این زمان بر علاوه ماوراءالنهر، خراسان نیز تحت قلمرو وی قرار گرفت.

بعد از تسخیر #هرات ادعای پشتیبانی از اهل‌سنّت کرد و (۹۰۷ - ۹۳۰هـ) را به پیروی از اسلام و سنت خواند و طی نامه‌هایی وی را تحقیر کرد. سرانجام شاه اسماعیل در ۹۱٦هـ به خراسان تاخت و شیبانی‌خان در این جنگ شکست خورد و از اثر زخم‌هایی که برداشته بود جان سپرد.

نگاشته‌اند که به فرمان شاه اسماعیل صفوی پوست سر او را کنده پر از کاه کردند و برای سلطان (٨٨٦ - ۹۱۸ق) فرستادند.

دست راست‌اش برای رستم روز افزون حاکم مازندران، ارسال کردند و جمجمه‌اش را نیز طلا گرفتند و از آن برای شاه صفوی جام باده ساختند و آنچه که از پیکر خورده شده‌اش توسط قزلباشان مانده بود را در مدرسه‌ای که مَهد ع‍ُلیا، همسر پسرش محمدتیمور در سمرقند ساخته بود بهخاک سپردند.
شیبانی‌خان؛ فارسی و عربی را خوب می‌دانست، دانشمندان و ادیبان را گرامی می‌داشت و چند مدرسه در ماوراءالنهر ساخته بود. فرمان داده بود تا شاهنامه فردوسی را به تُرکی برگردانند.
واصفی، هروی، واعظ کاشفی، هاتفی و حسامی، قراکولی از مقربان دربارش بودند و شیبانی‌خان نیز به فارسی و تُرکی شعر می‌سرود.

📚منبع: سرزمین و رجال تُرکستان - عبدالله کارگر - (صص۵۷-۵۸) - کابل، افغانستان، مؤسسه انتشارات الازهر، ۱۳۹۰ش.

"وَلَقَدۡ خَلَقۡنَا ٱلۡإِنسَٰنَ وَنَعۡلَمُ مَا تُوَسۡوِسُ بِهِۦ نَفۡسُهُۥۖ وَنَحۡنُ أَقۡرَبُ إِلَيۡهِ مِنۡ حَبۡلِ ٱلۡوَر...
18/07/2024

"وَلَقَدۡ خَلَقۡنَا ٱلۡإِنسَٰنَ وَنَعۡلَمُ مَا تُوَسۡوِسُ بِهِۦ نَفۡسُهُۥۖ وَنَحۡنُ أَقۡرَبُ إِلَيۡهِ مِنۡ حَبۡلِ ٱلۡوَرِيدِ"

(‌به تحقیق ما انسان را آفریدیم و آنچه را که هواى نَفسَش به وسیلۀ آن او را وسوسه می‌کند [نیز]، مى‌دانیم و ما از رگ گردن به او نزدیک‌تریم)

خانم نجیبه به بخش بسیار مهمی از واقعیت ام‌روزی افغانستان اشاره می کند که باید تاکید کنم زمانی ما یک ملت یا کشور قدرتمند ...
14/07/2024

خانم نجیبه به بخش بسیار مهمی از واقعیت ام‌روزی افغانستان اشاره می کند که باید تاکید کنم زمانی ما یک ملت یا کشور قدرتمند و با ثبات خواهیم داشت؛ زمانی که همدیگر خود را با همه تفاوت هایی نژادی ،فرهنگی، اجتماعی، طرز تفکر که داریم بپذیریم. به امید روزی که تمام ملیت های افغانستان به معنای واقعی با هم برابر و برادر باشند.

01/06/2024

مدتی است؛ بعد از بسیار زمان نسبتا طولانی به فکر درس خواندن مشق و تمرين افتادیم. میخواهم تمام کتاب‌های درسی را با انگیزه خوب برای یاد گیری وبدون دغدغه بی انگیزه گی، ناامیدی،امتحان بخوانم. برای من خواندن کتاب‌های درسی دل‌چسب و جذاب نیست. به‌اصطلاح این کتاب‌ها را به‌زور می‌خوانم؛ چون حس می‌کنم خواندن این کتاب‌ها برایم سودی ندارد و دست‌کم در افغانستان و آینده به دردم نمی‌خورد. در کنار این همه، شیوه‌ی تدریس و نظام درسی کهنه و بی کیفیت، خسته‌کن، وقت‌‌کش، نامنظم و غیر معیاری دانشگاه کابل نیز دردم را دو چندان کرده‌است.
در گذشته‌ها آدم درس خوانی بودم و درس‌های مکتب و دانشگاه را به‌شوق و ذوق بسیاری می‌خواندم. خلاصه، عاشق کنجکاو یاد گیری چیزهای جدید ودرس بودم. تا پیش از سقوط نظام جمهوریت نیز همین‌گونه بودم. زمانی‌که نظام پیشین سقوط کرد، خانه‌ی آرزوها و رویاهایم فروریخت. سه سال می‌شود فقط به قصد دریافت مدرک کارشناسی درس می‌خوانم.
۱۹‌ام جوزا امتحان وسط سمستر ژورنالیزم توسعه و بحران دارم. امروز در کل این مضمون را خواندم. وقتی که در جریان مطالعه این کتاب بودم، ذهنم به جاهای دیگری می‌رفت و پرسش‌های مرا به خود مشغول می‌ساخت؛ پرسش‌های از این قبیل: چرا این کتاب را بخوانم؟ برای فردای من، خواندن این کتاب چه فایده‌ی دارد؟ زندگی کوتاه است و زودگذر، تا چه‌وقت این‌طور زحمت بکشیم و عرق بریزیم؟
سال‌ها زحمت کشیدم و درس خواندم، حالا چه دستاوردی دارم؟
آخرش چه؟
ازآنجا این متن را می‌نویسم که باور دارم که بیان احساسات برای دوستان بهترین درمان دردهاست، این یادداشت را نوشتم. تلاش کردم خیلی خوش‌بین و امیدوار باشم، اما نتوانستم. نتوانستم! چون در زندگی هیچ‌گاه تمثیل‌گر خوبی نبوده‌ام نيستم.

09/02/2024

این هم شد زندگی یک لحظه هم نمیشه بالایش باور کرد که میباشه
سال ها غم و درد تحمل کن در کسری از ثانیه امکان نابود شدن اش هست

پس درس باید بگیریم دنیا همچو سرابی هست که هیچ اعتبار بقا ندارد

الله متعال توفیق بته که کشت خوب کنیم در این دنیا تا در آخرت از حاصلات خوب که اینجا کشت کدیم استفاده کنیم و الله متعال در آنجا رفاه و آسایش ابدی را نصیب مان کند

خیر هر دو دنیا نصیب همه ما !

از دعا های نیک تان فراموشم نکنین بنده گنهگار و عاصی هستم

دعا کنید که الله متعال بالای این بنده گنهگار و عاصی خود رحم کند مرحمت کند و از جمله بنده های خوب الله متعال قرار بگیرم 😔
Ramin Khan Amin

18/11/2023

جنگی که باعث هم بستگی کشورهای کشورهای اسلامی می شود

نزدیک صد سال‌می شود که جنگ ،اشغال ،خونریزی،وحشت،بدبختی در فلسطین درجریان است،در طول این مدت جنگ های زیادی بین مردم فلسطین و ارتش اسرائیل به وقوع پیوسته که یکی‌از این درگیری ها حمله حماس بالای اسرائیل و حمله دوباره‌‌ی اسرائیل بالای مردم غزه است که هم‌بستگی واتحادی را بین کشور های اسلامی به وجود آورده است.
شاید بعضی ها بگویند که هم‌بستگی اتحادی به وجود نیامده؛ کدام هم‌بستگی و اتحاد،؟
در پاسخ باید گفت بهتر است نگاه‌ای بر وضعیت و روابط کشورهای اسلامی به بیش از این درگیری بیندازیم و روابط آنها رابررسی کنیم.
ایران منحیث حکومت مقتدر شعیه که یکی از حامل ها و از حاميان گروه های مقاومت‌ پنداشته می‌شود؛ نقش بسیار مهم و اساسی دیپلماتیک در مقابل اسرائیل ایفا می‌کند آقای ریسی ریس جمهور ایران در کنفرانس کشور های اسلامی در عربستان خواستار تروریستی خواندن "ارتش اسرائیل" از سوی اعضای ای سازمان شد.
ترکیه کشور حنفی مذهب باداشتن حکومت جمهوری سکولار و اسلامگرایی ریس جمهور این کشور موقف محکمی در مقابل عملکرد های ظالمانه نخست وزیر اسرائیل و حمله برمردم بی دفاع غزه اتخاذ کرده؛ آقای اردوغان در اظهارات اخیر خود نتانیاهو را جلاد مردم فلسطین خواند.
حکومت شاهی عربستان با گرایش های اسلام وهابی که در سال های اخیر تمایل به ایجاد روابط با اسرائیل بود بعد از درگیری‌های اخیر همه‌ای روابط خود را با این کشور قطع و همواره در بیانیه های خود از مظلومیت مردم فلسطین و ظلم اسرائیل سخن گفته که با ایجاد نشست فوقالعاده سازمان همکاری های اسلامی در رابطه به فلسطین باعث نزدیکی بیشتر بین کشورهای اسلامی در رابطه به قضیه فلسطین شده است.
این سه کشور که به عنوان رهبر وقدرت جهان اسلام دانسته می شود در یک هم سوی خوبی نسبت به گذشته قرار دارند،که باعث اتحاد و همبستگی هر چه بيشتر کشورهای اسلامی می شود. این اتحاد کشورهای اسلامی به منظور تقویت همبستگی و همکاری میان کشورهای اسلامی در مواجهه با تجاوزهای اسرائیل و حفظ حقوق مردم فلسطین تشکیل شده است. این اتحاد به عنوان یک واحد قدرتمند، با اعضایش از سراسر جهان اسلامی، توانایی ایجاد فشار بین‌المللی برای محکومیت اقدامات ظالمانه اسرائیل را دارد و می‌تواند به حفظ صلح و امنیت در منطقه کمک کند. همچنین، این اتحاد می‌تواند به توسعه روابط اقتصادی و فرهنگی میان کشورهای اسلامی کمک کند و نقش موثری در تقویت همبستگی و همکاری میان آنها داشته باشد.
KH AN

نه به محصولات اسرائیلی!!!از سودمندترین و برترین جهادها تحریم صادرات و واردات با کفار است، اینکه به واردات و تجارت با آنا...
08/11/2023

نه به محصولات اسرائیلی!!!
از سودمندترین و برترین جهادها تحریم صادرات و واردات با کفار است، اینکه به واردات و تجارت با آنان اجازه داده نشود، بازار مسلمانان محل تجارت آنان نشود و اجازه داده نشود که تجارت خود را به سرزمین‌های اسلامی بیاورند، بلکه باید مسلمانان از تولیدات داخلی خود بهره ببرند و احتیاجات خود را از دولت‌هایی که با مسلمانان در صلح هستند رفع کنند، همچنین کالاها و تولیدات مسلمانان را به کشورهای آنان صادر نکنند زیرا تحریم و قطع ارتباط کامل با دشمنان از بزرگ‌ترین جهادها در این عصر است.
Ramin Khan Aminn

09/10/2023

بعد از درگیری های خونین اخير در فلسطین اشغالی و ظلم وستم رژیم صهیونیستی بالای فلسطینی‌ها این اولين حمله مسلمانان به‌ سر زمین های فلسطین اشغالی که می تواند تا اندازه ای جواب دست‌انداری های رژیم صهیونیستی را بدهد اما با تعصف که اکثر حکومت های اسلامی که در اکثر ایجاد این کشور ها ( کشور های اسلامی ) به نوعی دست کشور های کفری بوده خاموش استند و حتی احساس برادری بین مسلمانان را تا حدی کاسته اند، در درگیری های اخير که باید با ها متحد شده و با دشمن مشترک همه‌امت مسلمان کمک و همدری کنند ؛چندان چشمگیر نيست ؛ چون برنامه کفر از قبل در حال تطبیق بین مسلمانان بود، خلافت و دولت واحده ی اسلامی را از هم پاشیدند و به دولت های کوچک تقسیم کردند؟؟

زیرا با استقلال دادن به هر کشور و دولت کوچک مسلمان ، نطفه ی ملی گرایی و قومیت و نژاد و زبان را در هر کشور جداگانه پرورش بدهند و از طریق این ابزار امت اسلامی را از هم متفرق کنند.

که یک مسلمان آذربایجانی یا یک مسلمان ایرانی یا یک مسلمان افغانی(خراسانی )بگوید به ما چه به فلسطینی ها ظلم میشه و دارن کشته می‌شوند؟ یا به ما چه سوریه ای ها دارن کشته می‌شوند!! به ما چه در میانمار کشتار میشه؟! ما باید به فکر کشور خودمون باشیم !!

این گونه بود با مرزبندی ها و ساختن پرچم های استعماری خیالی، امت اسلام را از برادری ایمانی به دشمنان مرزی تقسیم کردند.

در صورتی که خداوند در قرآن بارها فرموده شما امت واحدی هستید، متفرق و گروه گروه نشید!! همه ی مؤمنان در هر جا برادران یکدیگرند!!

ولی استعمار غرب بعد از دیدن حکومت و قدرت هزار ساله ی مسلمانان و فریضه ی جهاد که بر جهان حکومت کردیم ، درس گرفت که مسلمانان هیچ گاه نباید متحد و یک امت و زیر یک پرچم (لا اله الا الله) باشند.

تا مسلمانان مرزبندی های استعماری و تعصب قومی و زبانی را رها نکنند پیروز

09/10/2023
24/07/2023

🔴تسهیل روند واگذاریِ زمین به یهودیان

«هربرت ساموئل » نماینده‌ی انگلستان، برای تسهیل روند واگذاریِ زمین به یهودیان، قوانین جدیدی صادر کرد که به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

۱. بستن دفاتر ارضی؛ منع خرید و فروش و همچنین تعیین مدت سه‌سال برای اجاره‌ی زمین‌ها، کمک زیادی به صهیون‌ها کرد.
۲. بستن بانک عثمانی؛ این بانک به کشاورزان وام‌های کم‌بهره می‌داد و کمک زیادی به کشاورزان می‌کرد.

۳. با واردکردن محصولات کشاورزی از خارج، به کشاورزانی که هنوز محصول خود را برداشت نکرده‌بودند، خسارت زیادی وارد شد، به‌طوری‌که باعث ورشکست‌شدن آنان می‌شد.

۴. تخریب و به‌آتش‌کشیدن منازل مسلمانان توسط یهودیان و در نتیجه آوارگیِ ساکنان منازل!

۵. حکومت انگلیس به‌صورت خودمختار زمین‌های مسلمانان را از سوی خود به یهودیان اجاره می‌داد و گاه هبه (بخشش) می‌کرد!

۶. نزول‌خواران یهودی سهم عمده‌ای در ورشکستگیِ کشاورزان داشتند؛ در مقابل وامی که به آنان می‌دادند، ۲۰۰% سود می‌گرفتند (!) که همین امر باعث می‌شد تا کشاورزان نتوانند دیون خود را پرداخت کنند و در نتیجه‌ی بدهی، مجبور بودند که زمین‌های‌شان را واگذار کنند. (حربه‌ای که می‌گویند فلسطینیان زمین‌های‌شان را به یهودیان فروخته‌اند!)

۷. طبق قانون انگلیس کسی حق نداشت که بیشتر از سه‌هزار دونم (هر دونم = هزار متر مربع) زمین داشته‌باشد، مابقی را دولت انگلیس مصادره می‌کرد. علاوه بر آن، کشاورز مکلف بود که زمین را شخصاً کشاورزی کند، وگرنه باز هم مصادره می‌شد!

۸. دولت انگلیس زمین‌های متروکه را مصادره می‌کرد و به بهانه‌ی این‌که در آن کِشت و زرعی صورت نمی‌گیرد، آن را به یهودیان واگذار می‌کرد.
۹. اگر مسلمانی بدون اجازه از مدیر اداره‌ی ارضی، زمین بایری را آباد می‌کرد، سند مالکیت به آن نمی‌داد و محاکمه هم می‌شد!

۱۰. هر سرمایه‌گذار یهودی‌ای می‌توانست طرحی را در یک‌قطعه زمین اجرا کند و با صاحب زمین مذاکره نماید. در صورت عدم توافق هم می‌توانست شکوائیه‌ای تنظیم و به نمایندگان انگلیس تقدیم کند. در آن‌صورت دستور لغو مالکیت آن شخص صادر و به شخص سرمایه‌گذار اجازه‌ی دخل‌و‌تصرف داده‌می‌شد!

🔴جنگ و آوارگی بین فلسطین و اسرائیل

بدین‌ترتیب انگلیس با وضع قوانین #ظالمانه به نفع یهود، کاری کرد که صهیونیست به‌راحتی در مدت کوتاهی بیش‌تر اراضیِ اعراب مسلمان را به‌دست بی‌آورد و باعث قدرت‌مندشدن یهودی‌ها در فلسطین شد. اعتراض علمای دینی و مردم هم راه به‌جایی نداشت و با سرکوب شدید همراه بود. از طرفی موج مهاجرت یهودی‌ها به فلسطین رو به افزایش بود. صهیونیست‌ها زمین‌های باتلاقی و بیابان‌ها را هم به مالکیت خود درآوردند و شروع به آبادکردن آن‌ها کردند.

به‌سرعت شهرک‌سازی می‌کردند و مهاجران را در آن شهرک‌ها اسکان می‌دادند. جمعیت یهودی رو به افزایش بود، اعراب مجبور به فروش املاک می‌شدند و ناچاراً از زمین‌های خود به بیرون رانده می‌شدند.

چیزی نگذشت که دولت صهیونیسم اعلام موجودیت کرد. در سال ۱۹۴۷م، انگلیس کشور فلسطین را تَرک و آن‌جا را به صهیونیست‌ها واگذار نمود. فلسطین به دو بخش تقسیم شد: #فلسطین و #یهود. ۵۴% به یهودیان و مابقی به فلسطینی‌ها واگذار شد، اما پس از این، یهودی‌ها مناطق بیشتری را به اشغال خود درآوردند. در سال ۱۹۴۸م، دولت اسرائیل با صدور منشور استقلال، اعلام موجودیت کرد و #تل‌آویو را هم پایتخت اعلام نمود. پس از اعلام استقلال اسرائیل، در طول یک‌سال، بازماندگان یهودیانِ رانده‌شده از کشورهای عربی، به این کشور مهاجرت کردند و جمعیت آن ۶۰۰ هزار نفر افزایش پیدا کرد.

آمریکا و روسیه اولین کشورهایی بودند که این کشور را به رسمیت شناختند و ایالات متحده‌ی آمریکا نیز تبدیل به متحد اصلیِ اسرائیل شد. به‌محض اعلام موجودیت، کشورهای همسایه‌ی فلسطین به اسرائیل حمله کردند و با شکست مواجه شدند؛ چرا که اعراب با تشکیل حکومت یهود مخالفت داشتند. کشورهای مصر، سوریه، لبنان و عراق به حمایت از فلسطینیان برخاستند. این اعلام موجودیت با جنگ‌های خونینی همراه شد و پیشرویِ لبنان، سوریه و عراق از شمال متوقف شد. حمله‌ی اردن نیز باعث تصرف اورشلیم به‌دست صهیون‌ها شد. نهایتاً اسرائیل موفق شد که جلوی پیشرویِ آنان را بگیرد و سازمان‌ملل اعلام آتش‌بس کرد.

در فاصله‌ی آتش‌بس، اسرائیل تجدید قوا کرد، نیروی نظامیِ خود را سازماندهی نمود و پس از چندماه دوباره جنگ آغاز شد. اسرائیل توانست ۲۶% دیگر از مناطق اردن را تصرف کند، اردن نیز بخشی از کرانه‌ی باختری را به‌دست آورد. مصر هم توانست که نوار غزه را به‌دست آورد.

طیِ جنگ‌های مذکور، صهیون‌ها ۷۸% از خاک فلسطین را تصاحب کردند و آوارگیِ فلسطینیان رو به افزایش بود. اسرائیل هر منطقه‌ای را که اشغال می‌کرد، عربهای مسلمان را از آن منطقه بیرون می‌راند.

KhKh AnnKh An

فلسطین جزء سرزمین‌هایی است که اولین تمدن‌های بشری در آن شکل گرفته و دارای قدمتی هزاران‌ساله است. اقوامی مانند آموریان، آ...
24/07/2023

فلسطین جزء سرزمین‌هایی است که اولین تمدن‌های بشری در آن شکل گرفته و دارای قدمتی هزاران‌ساله است. اقوامی مانند آموریان، آرمیان و کنعانیان نیز در این سرزمین شکل گرفته‌اند. این سرزمین تا قبل از خلیفه‌ی دوم «عمر بن خطاب» در دست رومی‌ها بود؛ در زمان «عمر» پیمان‌نامه‌ی صلح بسته‌شد و تا زمان عثمانی‌ها نیز در دست مسلمانان بود. تقریباً ۹۰% جمعیت آن را اعراب مسلمان، ۸% یهودیان و ۲% هم مابقیِ ادیان تشکیل می‌دادند که همه‌ی آنان بدون هیچ مزاحمتی در کنار یکدیگر می‌زیستند.

در جنگ جهانی اول و پس از شکست امپراتوری عثمانی، این سرزمین بین کشورهای بزرگ تقسیم شد؛ فلسطین هم که جزئی از عثمانی بود، در سال ۱۹۱۷م به تصرف انگلیس و یک‌سال بعد هم این کشور رسماً به #قیومیت #انگلیس درآمد.

قیومیت یعنی این‌که یک کشور نمی‌تواند خود را اداره کند؛ پس یک کشور قدرت‌مند به‌عنوان کمک می‌آید و آن سرزمین را توان‌مند می‌کند و در آخر سرزمین را به مردم همان سرزمین می‌سپارد. در زمان قیومیت، #یهودیان نفوذ زیادی در دولت انگلیس داشتند. از سوی دیگر جریان نازیسم و یهودی‌ستیزی در جهان شکل گرفته و جریان پروپاگاندایی هولوکاست نیز یکی از موارد توجیه ایجاد وطن ملی برای یهودیان بود.

«تئودور هرتسل» یک یهودی/اتریشی بود که بنیان‌گذار شد؛ او کتابی به‌نام « » نوشت و ضمن آن خواستار ایجاد کشوری یهودی شد و یک‌سال بعد این جنبش به رهبریِ او شکل گرفت. یهودی‌ها با حمایت انگلیس شروع به مهاجرت، خریداری و حتی غصب و کشتار در سرزمین‌های عثمانی در فلسطین کردند. صهیونیست‌ها بیش از یک‌قرن پیش برای اتحاد بین یهودیان دنیا، حرکت خود را آغاز کردند و سراسر یهودیان دنیا را متوجه فلسطین به‌عنوان سرزمین موعود نمودند.نخستین موج #مهاجرت در سال ۱۸۸۱-۱۸۸۲م شروع شد که طیِ آن ۲۰ هزار نفر وارد فلسطین شدند.

🔴از علل انتخاب فلسطین تا بیانیه‌ی بالفور

این‌که صهیونیست‌ها، فلسطین را به‌عنوان کشور یهود انتخاب کردند، چند علت داشت:
۱. نخست این‌که تمام ادیان از خاورمیانه قد علم کردند.
۲. %۱۵ از انرژیِ نفتیِ جهان در خاورمیانه در حال تردد است و دارای ثروت زیادی‌ست.
۳. خاورمیانه قلب اسلام است و بیش‌ترین تراکم جمعیت مسلمان دنیا را دارد که این خود عامل قدرت‌مندیِ مسلمانان می‌شود.
۴. موقعیت جغرافیاییِ آن‌هم مهم است؛ چرا که خاورمیانه محل تلاقیِ چند قاره در دنیاست؛ به عبارتی قلب آسیا، آفریقا و اروپاست. در نتیجه، نمی‌توان قدرت خاورمیانه را نادیده گرفت.

اوج‌گیریِ یهودی‌ستیزی در اروپا موجب ایجاد جنبش یهود شد و با اشغال فلسطین توسط انگلیس و «بیانیه‌ی بالفور»، موج مهاجرت به این سرزمین موسوم به علیا شکل گرفت و باعث جنگ بین یهودیان و مسلمانان شد. در اعلامیه‌ی بالفور چنین آمده که #انگلیس از تأسیس خانه‌ای ملی برای #یهودیان حمایت می‌کند. این اعلامیه سرآغاز تلاش در عرصه‌ی بین‌المللی برای تأسیس #اسرائیل کنونی شد. آژانس‌های صهیونیستی با ظاهر مسلمان و گاه مسیحی شروع به خریداریِ زمین‌ها می‌کردند، اما این تمام ماجرا نبود؛ زیرا انگلیس با وضع قوانین عجیب‌و‌غریب، به آژانس در به‌دست‌آوردن املاک کمک می‌کرد.صهیونیست‌ها نیز هرچه می‌خواستند به‌دست می‌آوردند

ادامه...👇
KhKh AnnKh An

داستان بزرگترین اشغال تاریخ فلسطین جزء سرزمین‌هایی است که اولین تمدن‌های بشری در آن شکل گرفته و دارای قدمتی هزاران‌ساله ...
23/07/2023

داستان بزرگترین اشغال تاریخ

فلسطین جزء سرزمین‌هایی است که اولین تمدن‌های بشری در آن شکل گرفته و دارای قدمتی هزاران‌ساله است. اقوامی مانند آموریان، آرمیان و کنعانیان نیز در این سرزمین شکل گرفته‌اند. این سرزمین تا قبل از خلیفه‌ی دوم مسلمین « » رضی الله عنه در دست رومی‌ها بود؛ در زمان «عمر» پیمان‌نامه‌ی صلح بسته‌شد و تا زمان #عثمانی‌ها نیز در دست مسلمانان بود.

تقریباً ۹۰% جمعیت آن را عرب های مسلمان، ۸% یهودیان و ۲% هم مابقیِ ادیان تشکیل می‌دادند که همه‌ی آنان بدون هیچ مزاحمتی در کنار یکدیگر می‌زیستند.

ادامه‌دارد...

Kh An

🔴آغاز جنگ شش روزهجنگ‌‏های غافل‏‌گیرکننده معمولاً در نخستین ساعات بامداد و در تاریکیِ شب آغاز می‌شوند، ولی اسرائیلی‌‏ها ح...
22/07/2023

🔴آغاز جنگ شش روزه

جنگ‌‏های غافل‏‌گیرکننده معمولاً در نخستین ساعات بامداد و در تاریکیِ شب آغاز می‌شوند، ولی اسرائیلی‌‏ها حملات هوایىِ خود را در حدود ساعت ۸ صبح روز پنجم ژوئن که هوا کاملاً روشن بود آغاز کردند. انتخاب این ساعت برای حمله، خود یک عامل غافل‏‌گیرکننده بود؛ زیرا مصری‌‏ها و متحدین‌شان، انتظار آغاز حمله‌‏ای را از طرف اسرائیلی‌ها نداشتند، به علاوه اینکه اسرائیلی‌‏ها می‌خواستند که در روشنایىِ روز کاملاً هدف‏‌های خود را بر روی زمین ببینند و دقیقاً و سریعاً آن‌ها را منهدم کنند. با توجه به شروع برق‌آسای نیروی هواییِ اسرائیل کمی جلوتر برویم؛ در روز سوم جنگ که رژیم صهیونیستی به اهداف عمده‌ی خود در عملیات نظامی دست یافته‌بود، شورای امنیت سازمان ملل به صدور قطع‌نامه‌‏ای درباره‌ی آتش‌‏بس بین نیروهای متخاصم مبادرت نمود، ولی اسرائیل بی‌اعتنا به این قطع‌نامه، جنگ را تا روز ۱۰ ژوئن ۱۹۶۷م ادامه داد و پیش از صدور فرمان آتش‌‏بس، تمام ساحل شرقیِ کانال سوئز، ساحل غربیِ رود اردن، ارتفاعات جولان و قسمتی از خاک سوریه را نیز به تصرف خود درآورد!

در روز چهارم جنگ، هنوز برخی از واحدهای ارتش مصر در صحرای سینا سالم بودند و می‌توانستند که جلوی پیشرویِ نیروهای اسرائیلی را به طرف سوئز بگیرند، اما هنگامی که وزیر دفاع مصر «فیلد مارشال عبد الحکیم عامر» خبر شکست نیروهای مصری را در ابو عقیل شنید، دستور داد تا تمام واحدهای نظامیِ مصر از صحرای سینا عقب‌نشینی کنند. وی فکر می‌کرد که ممکن است نیروهای اسرائیل با کوبیدنِ باقی‌مانده‌ی ارتش مصر، خود را به سوئز رسانده و حتی از سوئز هم بگذرند. او با این فرمان عملاً شکست مصر را در جنگ اعلام کرد. با رسیدن فرمان عقب‌نشینی، ارتش مصر در ستون‌های بلند شروع به عقب‌نشینی کردند. نیروی هواییِ اسرائیل که دیگر کسی جلودارش نبود، این ستون‌‌ها را با کمک بمب‌ها مورد هدف قرار می‌دادند که تلفات و خسارات زیادی به نیروهای مصری وارد کرد.

البته باید گفت که در همان نیمه‌شب پنجم ژوئن اسرائیل توانسته‌بود که ۴۱۶ فروند از جنگنده‌های اعراب را از بین ببرد، در حالی که خود تنها ۲۶ جنگنده را از دست داده‌بود! این آمار خود بیان‌گر همه‌چیز بود و نیازی به تفسیر ندارد. آن‌ها تا این‌جا هم به اقتصاد کشورهای عربی که میلیاردها دلار پول بابت تشکیل نیروی هواییِ خود داده‌بودند، ضربه‌ای سخت و عظیم وارد کرده‌بود، بدون این‌که کشورهای عربی جایی را اشغال کنند! تلفات نیروی هواییِ اسرائیل عبارت بودند از ۶ فروند میراژ-۳، ۴ فروند سوپرمیسترال، ۹ فروند میسترال، چهار فروند اورگال و ۴ فروند Vautour، به‌همراه ۱۲ نفر خلبان. در پایان روز ششم جنگ در ده ژوئن، نیروهای هواییِ مصر و سوریه منهدم شده‌بودند و اسرائیل با تلفات ۷۸۰ کشته و ۲۸۰۰ زخمی و تنها ۱۵ اسیر جنگی، در برابر ۱۰ تا ۱۵ هزار کشته‌ی مصری و شش هزار کشته‌ی اردنی، زمین‌های بسیاری از مصر، سوریه و اردن را به تسلط خود درآورد.

🔴پایان جنگ شش روزه

اسرائیل در طیِ شش روز سه‌برابر شده و یک‌میلیون عرب به جمعیتش اضافه شده‌بودند. در استراتژیک دفاعیِ جدید اسرائیل، آن‌ها تا ۳۰۰ کیلومتر در جنوب، ۶۰ کیلومتر از شرق و ۲۰ کیلومتر در شمال شرق از دشمنان خود؛ یعنی مصر، اردن و سوریه دور شده‌بودند. اسرائیل در جنگ سال ۱۹۶۷م موضوع مهمی را نشان داد؛ آن‌هم این بود که سیاست‌مداران تلاویو حاضرند تا برای حفظ امینت نظام‌شان، دست به نبرد هم‌زمان، حتی با چند کشور بزنند!

شاید بزرگ‌ترین دلیل پیروزیِ اسرائیلی‌ها در این جنگ، یکی این بود که آن‌ها جرأت طراحی و اجرا و رهبری و پذیرفتن عواقب چنین عملیات بزرگی را داشتند. ارتش اسرائیل فرمانده‌هان خود را بر اساس هوش و تجربه و تخصص انتخاب می‌کرد، ولی در مصر فرماندهان ارتش بر اساس روابط و وفاداری‌شان به «جمال عبد الناصر» تعیین می‌شدند!

اعراب در این جنگ بسیار بد و به معنیِ واقعیِ کلمه مسخره عمل کردند. اسرائیل با وضوح اقدام به تجمع نیرو (از چند هفته قبل) برای انجام عملیات کرده‌بود، ولی در عوض اعراب در هنگام شروع جنگ با وجود آگاهی از نزدیک‌بودن جنگ، آن‌قدر دست‌پاچه عمل کردند که گویی آن‌ها اصلاً کشوری به‌نام اسرائیل را نمی‌شناختند! اعراب بیشتر تکیه بر تسلیحاتی داشتند که توسط شوروی به آن‌ها داده شده‌بود، نه نیروی ناسونالیستی و اسلامیِ نهفته در دل ملت‌های‌شان.

ابتکار در این ارتش‌ها معنی نداشت و تنها تاکتیک‌های شرقی و تقلید کورکورانه دیده می‌شد، در حالی که در اسرائیل خلاف این موضوع به چشم می‌خورد. اعراب در این جنگ چندین‌برابرِ اسرائیل تلفات و خسارت دیدند که در برخی از آمار آن‌قدر اختلاف بالاست که حرفی برای گفتن باقی نمی‌ماند.

KhKh AnnKh An

20/07/2023

نقشه ی جنگ شش روزه ی متحدین عرب با اسرائیل:

جنگ شش روزه بین مصر و متحدان عربش با اسرائیل در تاریخ ۵ ژوئن ۱۹۶۷م با حمله‌ی غافل‌گیرانه‌ی نیروی هواییِ اسرائیل آغاز شد و در تاریخ ۱۰ ژوئن ۱۹۶۷م نیز به پایان رسید. این جنگ در سیاست بسیاری از کشورها، به‌ویژه در مرزبندی‌های امروز نقشی به‌سزا داشته و کماکان موضوعی مورد بحث است.

جنگ شش روزه نقطه‌عطفی در تاریخ نظامی و سیاسیِ جهان است. این جنگ پیامدهای زیادی داشت که حتی بعد از بیش ۵۰ سال هنوز هم به‌خوبی می‌توان تأثیرات آن را در جهان مشاهده کرد. نه‌تنها تأثیر زیادی بر روی مرزبندیِ سیاسی و جغرافیاییِ خاورمیانه داشت، بلکه حتی تأثیر بسیاری بر روی دیدگاه‌های نظامی در تمامیِ ارتش‌های جهان داشت؛ به‌طوری‌که بسیاری از معادلات نظام جهان بعد از جنگ شش روزه در سال ۱۹۶۷م، مورد بازنگری قرار گرفت. جنگی که یک پیروزیِ سریع برای اسرائیل به‌همراه داشت و می‌توان آن را حتی با پیروزیِ آلمان نازی در سال ۱۹۴۰م مقابل چند کشور اروپا را طیِ دو ماه قابل قیاس دانست، اما این جنگ هنوز هم زوایای پنهان بسیاری دارد.

در جنگ سال ۱۹۵۶م (بحران سوئز)، اسرائیل طیِ سه روز کل صحرای سینا را اشغال کرد و به کانال سوئز رسید، ولی همان‌طور که می‌دانیم، در نهایت به دلیل فشارهای سیاسی مجبور به تخلیه‌ی آن منطقه شد. از آن پس اسرائیل به‌طور دائم درگیر زد و خوردهای پراکنده‌ی مرزی با مصر و از جمله همسایه‌ی شرقی‌اش سوریه بود. «حافظ اسد» (رئیس‌جمهور وقت سوریه) و «جمال عبدالناصر» (رئیس‌جمهور وقت مصر) برای تقویت جایگاه امنیتیِ دو کشور در سال ۱۹۶۶م با یکدیگر یک پیمان دفاعیِ مشترک امضاء کردند.

قبل از شروع سومین جنگ اعراب و اسرائیل (جنگ شش روزه)، «جمال عبد الناصر» با بستن خلیج عقبه بر روی کشتی‌‏های اسرائیلی و همچنین انعقاد پیمان اتحاد نظامی با سوریه و اردن، بهانه‌ی لازم را برای شروع جنگ به‌دست اسرائیل داده‌بود. «ناصر» هم‏چنین از نیروی ناظر سازمان ملل متحد که پس از جنگ سوئز در سال ۱۹۵۶م بین نیروهای مصر و اسرائیلی و صحرای سینا حایل شده‌بودند، خواست تا از این منطقه خارج شوند و اسرائیل هم این اقدام را به‌عنوان تدارک آغاز حمله‌‏ای علیه خود تعبیر نمود. اسرائیل بعدها ادعا کرد که «ناصر» پس از امضای پیمان اتحاد نظامی با سوریه و اردن، آغاز حمله‌ی غافل‏‌گیرانه‌‏ای را علیه این رژیم تدارک می‌دید.

در واقع تمام این ماجراها با توجه به نکات مذکور، به جنگ کانال سوئز در سال ۱۹۵۷م برمی‌گردد. اگرچه در این جنگ ارتش مصر شکست خورد، ولی «ناصر» پیروزیِ سیاسیِ بزرگی به‌دست آورد. اسرائیلی‌ها نیز بسیار ناراحت و خشمگین بودند؛ زیرا آن‌ها در سال ۱۹۵۷م طیِ سه روز کل سینا را اشغال کرده‌بودند، ولی زیر فشار سیاسی مجبور به بازپس‌دادن آن شدند. از سال ۱۹۵۷م تا ۱۹۶۷م بین مرزهای اسرائیل و مصر نیروهای سازمان ملل مستقر بودند و تنگه‌ی تیران نیز باز بود، اما هنگامی که این نیروها رفتند و تنگه نیز بر کشتی‌های اسرائیلی بسته شد، دیگر جای صلح نبود! از طرفی اگرچه در سال ۱۹۵۷م اسرائیل مناطق اشغالی را پس داد، ولی همچنان مشکلات اسرائیل و همسایگان عربش ادامه داشت.

هیچ‌کدام از کشورهای عرب منطقه، اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناختند و هیچ تمایلی هم برای حل مشکلات‌شان با این کشور نداشتند، بلکه به‌طور آشکارا از مبارزان فلسطینی هم حمایت می‌کردند.

اسرائیل اگرچه دارای نیروی هواییِ پُرزرق و برقی مانند اعراب نبود (۹۷۰ فروند برای اعراب و ۳۰۰ فروند برای اسرائیل)، ولی خلبانان آن‌ها آموزش بسیاری خوبی دیده‌بودند. این نیرو توان چهار تا پنج پرواز در روز برای هر هواپیما را کسب کرده‌بود تا بتوانند طیِ یک یورش سریع، نیروهای مصر را در منطقه‌ی سینا زمین‌گیر کنند. فرمانده‌هان نظامیِ اسرائیل معتقد بودند که عملیات زمینی در زیر آتش، غیر ممکن است. از این رو، خلبانان اسرائیلی طیِ تمرینات خود بارها باندهای فرود ساختگی را هدف قرار داده و تمرینات هواییِ داگ‌فایتر زیادی انجام داده‌بودند

ادامه...👇

KKh AnAKh An

🌍نقشه ی جنگ شش روزه ی متحدین عرب با اسرائیل قدرت و قاطعیت و مهم‌تر از همه، سرعت کم‌سابقه‌ی اسرائیل در هزیمت‌دادن ارتش‌ها...
20/07/2023

🌍نقشه ی جنگ شش روزه ی متحدین عرب با اسرائیل

قدرت و قاطعیت و مهم‌تر از همه، سرعت کم‌سابقه‌ی اسرائیل در هزیمت‌دادن ارتش‌های مهم عربی، یک شوک بزرگ برای دنیای عرب بود. در نتیجه‌ی سومین جنگ اعراب و اسرائیل که به جنگ شش روزه معروف شده‌است، تمام شهر #بیت‌‏_المقدس به تصرف اسرائیل درآمد و پایتخت اسرائیل از تل‌آویو به این شهر که آن را اورشلیم می‌‏خواندند انتقال یافت. این جنگ و عواقب ناگوار آن برای اعراب به موقعیت داخلی و خارجیِ «جمال عبد الناصر» لطمه‌ی شدیدی وارد کرد و «ناصر» با این‌که تا زمان مرگ ناگهانیِ خود در سال ۱۹۷۰م در مقام ریاست‌‏جمهوریِ مصر باقی ماند، اما دیگر موقعیت و اعتبار گذشته‌ی خود را به‌دست نیاورد

همچنین نباید فراموش کنیم که تلاش گسترده‌ی فلسطینی‌ها برای تشکیل کشور فلسطین در کرانه‌ی باختری، با پایتختیِ شرق بیت‌المقدس که آن‌هم بیش ۵۰ سال در تسلط اسرائیل است، هنوز به سرمنزل مقصود نرسیده و آرزوی صلح میان اسرائیل و فلسطینیان، کماکان اندر خم کوچه‌ی خونین تنش و بحران‌های جنگیِ هر از گاهی میان آن‌ها، باقی مانده‌است.

KKh AnAKh An

ﭘﺸﺘﯿﺒﺎﻧﯽ از زﺑﺎن ﻓﺎرﺳﯽ ﺑﻪ ﻫﻮﻣﺼﻨﻮﻋﯽ Bard ﮔﻮﮔﻞ اﺿﺎﻓﻪ ﺷﺪ و ﻣﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺑﻪ زﺑﺎن ﻓﺎرﺳﯽ ﺑﺎ اﯾﻦ ﭼﺑﺎت ﮔﻔﺘﮕﻮ ﮐﻨﯿﺪﺑﺮای اﺳﺘﻔﺎده از ا...
13/07/2023

ﭘﺸﺘﯿﺒﺎﻧﯽ از زﺑﺎن ﻓﺎرﺳﯽ ﺑﻪ ﻫﻮﻣﺼﻨﻮﻋﯽ Bard ﮔﻮﮔﻞ اﺿﺎﻓﻪ ﺷﺪ و ﻣﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺑﻪ زﺑﺎن ﻓﺎرﺳﯽ ﺑﺎ اﯾﻦ ﭼﺑﺎت ﮔﻔﺘﮕﻮ ﮐﻨﯿﺪ

ﺑﺮای اﺳﺘﻔﺎده از اﯾﻦ ﻫﻮش ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ ﮐﺎﻓﯿﺴﺖ ﺑﻪ ﻟﯿﻨﮏ زﯾﺮ ﺑﺮوﯾﺪ و ﺑﺎ اﮐﺎﻧﺖ ﮔﻮﮔﻞ ﺧﻮد ﻻﮔﯿﻦ ﮐﻨﯿﺪ.

bard.google.com

Kh An

Address

Afghanistan �

KABUL

Telephone

+93771675195

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Ramin Khan Amin posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Ramin Khan Amin:

Videos

Shortcuts

  • Address
  • Telephone
  • Alerts
  • Contact The Business
  • Videos
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Event Planning Service?

Share