Blått kompass

  • Home
  • Blått kompass
🐟 Torskeoppdrett – trussel eller triumf? Og kan KI redde havnæringene og sikre bærekraftige hav?🧭 Blått kompass' siste d...
07/06/2024

🐟 Torskeoppdrett – trussel eller triumf? Og kan KI redde havnæringene og sikre bærekraftige hav?

🧭 Blått kompass' siste dag bød på flere spennende og aktuelle temaer.

- Det har vært to gode dager med ny innsikt, fastslo leder for Senter for hav og Arktis, Anne Husebekk, som takket alle bidragsytere.

🤖 Diskusjonen om kunstig intelligens som en redningsbøye var enhetlig: alle var enige om viktigheten av å satse på KI og maskinlæring, men erkjente at KI aldri kan erstatte mennesker.

👨‍🎓 UiTs KI-ekspert Robert Jensen fra Visual Intelligence oppfordrer flere studenter til å utvikle nye løsninger i Nord-Norge. - Norge bør satse på å være internasjonalt ledende innen KI for havnæringer, sier han.

🐠 Konferansen fikk også høre mer om Cermaqs iFarm, som skal bidra til bedre fiskehelse og bærekraft.

🔍 Før diskusjonen om oppdrettstorsk delte forskere kunnskap om utfordringer som torskerømming og kjønnsmoden torsk i merder. - Gyting i fiskemerder er miljøforurensing, fastslo fiskeridirektør Frank Bakke Jensen, som trakk fram forbedret dialog med næringen det siste året.

🌊 Men er det plass til torskeoppdrett? Og havvind? For det blir flere interesser og næringer i havarealene. Noen sa nei, mens andre sa ja.

- Vi har ikke plass til alt. Dette er ikke Kardemomme by, det er ganske mange harde konflikter, sier professor emeritus Bjørn Hersoug, som oppfordrer til å ha fokus på konfliktløsning og gode prosedyrer.

Konferansen arrangeres i forbindelse med FNs internasjonale dag for verdens hav 8. juni.

🧭 Blått kompass kommer tilbake juni 2025.

Se gjerne bildene fra dagens konferansedag og om du vil vite hva som ble mer sagt under konferansen, så kan du lese mer på UiTs X-kanal (Twitter): https://x.com/UiTNorgesarktis

📸Jørn Berger-Nyvoll/UiT



UiT Norges arktiske universitet Senter for hav og Arktis Norges forskningsråd Sintef Cermaq Norway AS Visual Intelligence NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Nofima Nord Fiskarlag Havforskningsinstituttet Sámediggi - Sametinget Ode SALT Fiskeridirektoratet

🌊 Gullgruve eller fallgruve? Havbunnsmineraler var tema på dag 1 av  Dette temaet engasjerer mange. Norge🇳🇴 er nemlig bl...
06/06/2024

🌊 Gullgruve eller fallgruve? Havbunnsmineraler var tema på dag 1 av

Dette temaet engasjerer mange. Norge🇳🇴 er nemlig blant de første landene som har åpnet for leting etter mineraler i havdypet. Og neste år vedtas det hvem som får lete. 🗺️

👷‍♂️ Sjefsgeolog i Sokkeldirektoratet, Stig-Morten Knutsen, fortalte om områdene det gjelder og hvilke mineraler og forekomster det er snakk om. "Det fins sulfider og skorper. Vi er et ressursdirektorat, og dette er en ressurs," påpekte han.

🔬 Flere eksperter bidro med kunnskaper, enten det var om havrett og ulike kartlegginger som er gjort.

🌐 UiT-professor Bodil Blühm minnet konferansen om hva som fins i dypet. "Det er ikke et dødt område. Det bor mange organismer i sedimentet. Aktiviteten ligger i de små tingene. De små tingene får verden til å gå rundt. De små ting er viktig for økosystemet," sa hun.

🌊 Administrerende direktør i Havforskningsinstituttet, Nils Gunnar Kvamstø, påpekte at forsvarlig god havforvaltning er helt avhengig av kunnskap og innsikt om den belastningen tiltaket påfører det marine økosystemet.

🌍 Generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Karoline Andaur, fortalte hvorfor de har stevnet staten for å ha åpnet for leting etter havbunnsmineraler. "Det handler om at det ikke er gjort en tilstrekkelig konsekvensutredning," forklarte hun.

💰 Gruveselskapet Loke Marine Minerals var til stede på konferansen og fortalte om deres planer og hvordan de jobber. Ifølge bærekraftsleder, Wenche Rosengren Helland, er det en gullgruve de ser for seg. "Det påstås i media at det ikke er lønnsomt, det vil jeg gjerne si ikke stemmer. Hadde det ikke vært lønnsomt, så hadde ikke industrien vært involvert i dette," sa hun.

🐟 I morgen fortsetter Blått kompass. Da blir torskeoppdrett og kunstig intelligens tema for konferansen. Se programmet her: https://www.blattkompass.no/program2024

Se bildene for å se hvem som deltok.
📸: Jørn Berger Nyvoll/UiT



UiT Norges arktiske universitet Senter for hav og Arktis Sokkeldirektoratet Havforskningsinstituttet WWF Verdens naturfond

🌊 Blått kompass 2024 er i gang med å diskutere havets framtidDagen har startet med fokus på kunnskap, sameksistens og bæ...
06/06/2024

🌊 Blått kompass 2024 er i gang med å diskutere havets framtid

Dagen har startet med fokus på kunnskap, sameksistens og bærekraft, og det store spørsmålet: Hvilken kurs skal Norge sette for at havet skal være en evigvarende ressurs? 🌐

🍃 – "Verden skal gjennom en gigantisk grønn omstilling, det gjelder også de blå næringene. Vi må kutte utslipp i alle ledd av verdikjeden, både på land og til havs, og vi har dårlig tid," minnet statssekretær Kristina Sigursdottir Hansen konferansen om.

📊 Videre var innsamling og deling av data på agendaen. "Ja, vi trenger en Yr for havet," uttalte et panel ledet av dekan Jørgen Berge. Panelet var enige om behovet for en "Yr.no for havet", selv om det finnes barrierer og utfordringer. I dag finnes det enorme mengder data om havet. Panelet diskuterte hvordan disse dataene kan gjøres tilgjengelige og hvilke løsninger som bør velges.

🚀 "Vi trenger en nasjonal opptrapping," sier professor Asgeir Sørensen ved NTNU.

🔍 "Vi må ikke falle for fristelsen å velge én plattform," sier Beate Kvamstad-Lervold, leder for sekretariatet for Norsk forum for havdata.

🌐 "Vi må lage varsler som passer for høykompetente brukere, slik som fiskere og offshore," sier Jonas Röhrs, leder for avdeling for hav og is ved Meteorologisk institutt.

🛰️ "Utviklingen går så raskt. Det er langt flere satellittbilder nå enn for kun kort tid siden. Mulighetene er større nå," sier Maja-Stina Ekstedt fra Ksat - Kongsberg Satellite Services AS .

📸 Se bilder fra den første delen her.

🔗Mer informasjon om program for konferansen og deltakerne finner du her:
https://www.blattkompass.no/program2024

Foto: Jørn Berger Nyvoll/UiT

UiT Norges arktiske universitet Sintef Regjeringen (Norge) Havforskningsinstituttet NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Sámediggi - Sametinget UN Global Compact Norge KSAT - Kongsberg Satellite Services Meteorologisk institutt Kartverket

04/06/2024
Hvordan kan vi bruke satellittdata mer effektivt til å utvide vår kunnskap om havet? Og ikke minst – hvordan kan vi gjør...
28/05/2024

Hvordan kan vi bruke satellittdata mer effektivt til å utvide vår kunnskap om havet? Og ikke minst – hvordan kan vi gjøre dem tilgjengelige? 📡 🌊

Dette er noen av spørsmålene Maja-Stina Ekstedt vil være med på å belyse under panelsamtalen “Vilt, varmt og verdifullt – ny kunnskap om havet”.

Maja-Stina er administrerende direktør for bærekraft, offentlige relasjoner og kommunikasjon i KSAT - Kongsberg Satellite Services. Hun er tidligere stasjonssjef for KSATs stasjon på Svalbard, verdens største bakkestasjon med 160 antenner. Hun har 12 års erfaring som IT-konsulent, forretningsrådgiver og prosjektleder.

Billetter ➡️ https://bit.ly/4atovxn

🤖 Hvordan kan store og små aktører i havnæringene trygt utforme regulering som holder tritt med KI? Vi har invitert Math...
27/05/2024

🤖 Hvordan kan store og små aktører i havnæringene trygt utforme regulering som holder tritt med KI? Vi har invitert Mathias K. Hauglid til Blått kompass for å snakke om akkurat dette.

Mathias er advokat i Wikborg Rein, hvor han primært arbeider med rettslige spørsmål ved utvikling og innføring av ny teknologi i ulike sektorer. Han har særlig kunnskap om EUs lovgivning for kunstig intelligens (KI).

I april 2024 disputerte han ved UiT Norges arktiske universitet og oppnådde den juridiske doktorgraden (ph.d.) med sin avhandling om kunstig intelligens som beslutningsstøtte i helsetjenesten.

Under denne sesjonen deler Mathias scenen med eksperter fra Sintef, Norges forskningsråd, Visual Intelligence, Cermaq og NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet.

Billetter ➡️ https://bit.ly/4atovxn

Norge er et av de første landene i verden som åpner for gruvedrift på havbunnen. I april varslet WWF Verdens naturfond a...
24/05/2024

Norge er et av de første landene i verden som åpner for gruvedrift på havbunnen. I april varslet WWF Verdens naturfond at de ville gå mot søksmål mot staten og ga regjeringen to ukers svarfrist.

– Vi håpet at søksmålsvarselet skulle føre til at regjeringen tok til fornuft og trakk tilbake det kontroversielle åpningsvedtaket. Det skjedde ikke, og WWF ser dessverre ingen andre muligheter enn å gå til rettslige skritt, sier generalsekretær Karoline Andaur.

Karoline er på plass under Blått kompass den 6.–7.juni. Under årets konferanse har vi valgt å dedikere store deler av første dag til gruvedrift på havbunnen.

Panelsamtalen vil bestå av

• Karoline Andaur, WWF Verdens naturfond
• Stig-Morten Knutsen, Sokkeldirektoratet
• Bodil Bluhm, UiT Norges arktiske universitet
• Walter Sognnes, Loke Marine Minerals
• Nils Gunnar Kvamstø, Havforskningsinstituttet

Samtalen vil bli moderert av professor Marit Reigstad ved UiT.

Billetter kan kjøpes her. Det er også mulig å kjøpe digital deltakelse.

- Vi ser ingen annen vei for å få regjeringen til å følge egne lover, sier generalsekretær Karoline Andaur.

De blå skogene - enda viktigere i et klima i endring 🌿🌊Torsdag 6.juni skal vi høre fra Havforskningsinstituttet Kjell Ma...
23/05/2024

De blå skogene - enda viktigere i et klima i endring 🌿🌊

Torsdag 6.juni skal vi høre fra Havforskningsinstituttet Kjell Magnus Nordrehaug om hvilken betydning det vil ha for oss dersom tareskogen forsvinner. Hvordan ivaretar vi egentlig det som vi ikke ser? Hva må vi tenke på når vi planlegger menneskelig aktivitet?

Les mer om arbeidet til Kjell Magnus i Aftenposten her ➡️ https://bit.ly/44WCcDf

Kjøp billett til konferansen her ➡️ https://bit.ly/4atovxn

Svensk toppkokk kommer til "Smaken av fremtida". Lena Flaten er en svensk toppkokk som utmerker seg i bruken av lokale r...
21/05/2024

Svensk toppkokk kommer til "Smaken av fremtida".

Lena Flaten er en svensk toppkokk som utmerker seg i bruken av lokale råvarer. Lena er opptatt av å formidle smaken av et sted. Hva er stedets særegne råvarer? Hva byr naturens spiskammer på av vekster og smaker vi kanskje vanligvis ikke bruker?

Under "Smaken av fremtida" er Gunnar Jensen sjefskokken. Med seg på laget har han Lena Flaten og Marius C. Jacobsen (Hildr).
Vi oppfordrer alle konferansedeltakerne våre til å kjøpe billett, for folkens, dette vil dere ikke gå glipp av!

Blått Kompass er stolte av samarbeidet med Sjømatfest og vi GLEDER oss til nye smaker den 6. juni på Havneterminalen i Tromsø.

Billetter og mer informasjon finner du her
➡️ https://bit.ly/4atovxn

https://www.sjomatfest.no/aktuelt/nar-hav-moter-fjell

Smaker fra havet skal møte smakene fra fjellet når Lena Flaten kommer til Sjømatfest. Sammen Hildr-kokk Marius C Jacobsen deltar hun både på «Smaken av framtida" og "Når hav møter fjell".

16/05/2024
Foreløpig er det et begrenset antall lokaliteter for torskeoppdrett i Norge. Fjorten av 28 godkjente lokaliteter er i dr...
16/05/2024

Foreløpig er det et begrenset antall lokaliteter for torskeoppdrett i Norge. Fjorten av 28 godkjente lokaliteter er i drift, mens lakseoppdrett har om lag 1000 lokaliteter. Men før torskeoppdrett kan bli en ny bærekraftig sjømatnæring er det store utfordringer som må løses.

Et av temaene under Blått kompass 2024 - nasjonal havkonferanse er utvikling av torskeoppdrett som ny næring.

Med utgangspunkt i gode faglige foredrag skal vi diskutere hva som taler for en utvikling av torskeoppdrett, og hvordan torskeoppdrettsnæringen kan vokse i et bærekraftig samspill med andre havnæringer.

Sees vi den 6.–7.juni?

Fullt program ➡️ https://bit.ly/4atovxn

https://bit.ly/4dT4fHY

Torsk er en av de største ville kommersielle bunnfiskartene i verden, og torskeprodukter er svært ettertraktet i globale markeder.

🐟🌊 Den 7.juni skal vi snakke om torskeoppdrett i Blått kompass 2024 - nasjonal havkonferanse. Kan det bli en ny bærekraf...
13/05/2024

🐟🌊 Den 7.juni skal vi snakke om torskeoppdrett i Blått kompass 2024 - nasjonal havkonferanse. Kan det bli en ny bærekraftig sjømatnæring? Hvorfor har det ikke blitt det allerede?

Samtalen på scenen skal ledes av Kjersti Eline Busch, en av gründerne i SALT. Kjersti har en doktorgrad fra UiT Norges arktiske universitet der hun studerte yngelkvalitet hos oppdrettstorsk. Hun disputerte i 2009. På dette tidspunktet hadde en gryende torskeoppdrettsnæring møtt på store utfordringer og optimismen var i ferd med å forlate næringen.

Nå, 15 år senere, er hun klar for å moderere en frisk debatt om dagens torskeoppdrettsnæring i . Vi gleder oss!

🌍 Oda Bjerkan til Blått kompass 🇺🇳Under konferansens åpning den 6.juni får vi besøk av UN Global Compact Norge, den nors...
06/05/2024

🌍 Oda Bjerkan til Blått kompass 🇺🇳

Under konferansens åpning den 6.juni får vi besøk av UN Global Compact Norge, den norske grenen av initiativ for bærekraft i næringslivet.

Oda Bjerkan er konstituert daglig leder og utdannet statsviter. Tidligere har hun jobbet med bærekraft og strategi i Fana Sparebank og Bergen Næringsråd . I tillegg til å ha vært politisk rådgiver for byrådet i Bergen har Oda fartstid som styremedlem i Bybanen AS Bybanen og Studentsamskipnaden på Vestlandet. De siste to årene har hun vært bærekraftskommentator i Økonominyhetene på TV 2.

🔗 Meld deg på her: https://bit.ly/4atovxn

UiT Norges arktiske universitet
Senter for hav og Arktis

Vi ønsker velkommen Walter Sognnes, administrerende direktør i Loke Marine Minerals, til Blått kompass 2024 - nasjonal h...
02/05/2024

Vi ønsker velkommen Walter Sognnes, administrerende direktør i Loke Marine Minerals, til Blått kompass 2024 - nasjonal havkonferanse 🌟🌊 Han skal delta i samtalen om havbunnsmineraler den 6.juni.

Walter har over 30 års erfaring fra petroleumsindustrien og en mastergrad i geofysikk fra Universitetet i Bergen (UiB). I 2019 var Walter med på å etablere Loke Marine Minerals, et globalt ledende selskap innen havbunnsmineraler som har utviklet nyskapende og mer miljøvennlig teknologi for leting og produksjon. Selskapet er en av de største lisenseierne i Stillehavet, med store ressurser av kritiske mineraler. Nå er Walter og Loke Marine Minerals klare for å delta i den første lisensrunden i Norge for havbunnsmineraler.

Billetter og mer informasjon finner du her ➡️ https://bit.ly/4atovxn

30/04/2024

Categories Blog Norway formally opens the Norwegian continental shelf to seabed mining exploration activities: Rowing against the tide? Post author By agy005 Post date 29/04/2024 No Comments on Norway formally opens the Norwegian continental shelf to seabed mining exploration activities: Rowing agai...

I 2050, spår DNV at 368 000 km2 av havoverflaten vil bli opptatt av infrastruktur for produksjon av energi og mat, samme...
24/04/2024

I 2050, spår DNV at 368 000 km2 av havoverflaten vil bli opptatt av infrastruktur for produksjon av energi og mat, sammenlignet med cirka 40 000 km2 i 2018. Dette er en nidobling i etterspørselen etter havområder innen 2050.

Dette vekker viktige spørsmål om bærekraft og sameksistens som krever proaktiv innsats. Konflikter kan ikke unngås, men hvordan kan vi effektivt håndtere dem på lang sikt? 💭

Mer skal vi høre fra Bente Pretlove den 7.juni.

Billetter ➡️ https://bit.ly/4atovxn

UiT Norges arktiske universitet
Senter for hav og Arktis

🌊 Karoline Andaur til Blått Kompass 🌊I juni vil generalsekretæren i WWF Verdens naturfond, Karoline Andaur, stå på scene...
22/04/2024

🌊 Karoline Andaur til Blått Kompass 🌊

I juni vil generalsekretæren i WWF Verdens naturfond, Karoline Andaur, stå på scenen i Tromsø. Hun er en del av panelet som skal diskutere prosessen rundt leting og utvinning av mineraler på havbunnen.

Norge er ett av de første landene i verden som åpner for leting og utvinning av mineraler på havbunnen, og allerede våren 2025 kan det være mulig for de første selskapene å begynne letingen etter mineraler.

WWF mener det ikke er juridisk grunnlag for åpning og har varslet regjeringen om at de vil gå til søksmål hvis ikke åpningsvedtaket trekkes tilbake.

Les mer her ➡️ https://bit.ly/3UbC7qx

Kjøp billetter her ➡️ https://bit.ly/4atovxn

KI kan bidra til å løse klimautfordringene, blant annet ved å effektivisere energikrevende prosesser og finne nye teknol...
04/04/2024

KI kan bidra til å løse klimautfordringene, blant annet ved å effektivisere energikrevende prosesser og finne nye teknologiske løsninger. Men dette kommer med en kostnad – for vår tilgang til energi er ikke uendelig eller nødvendigvis bærekraftig.

Vi står midt i et KI-kappløp, og Sintef-forskere foreslår at konsesjoner innføres og deles ut til datasentre basert på den eventuelle samfunnsnytten de har.

Kronikkforfatterne stiller viktige spørsmål, og vi har derfor invitert en av de til Blått kompass 2024 - nasjonal havkonferanse. Signe Riemer-Sørensen er seniorforsker og forskningsleder for ‘Analytics and AI’ på SINTEF. Hun forsker på kunstig intelligens og maskinlæring for industriell bruk.

Under konferansen skal vi se på hvordan kunstig intelligens brukes i dag - og hvordan det kan brukes i fremtiden - av de største havnæringene.

Og så spør vi: hvilken kurs skal vi sette for bærekraftig bruk av KI?

https://www.nrk.no/ytring/hva-skal-vi-bruke-strommen-var-til_-1.16811946

Kjøp billett her ➡️ https://bit.ly/4atovxn

Norske politikere bør ikke sponse det pågående KI-kappløpet. Det tar for mye energi.

🌊🔍🐟 Vi gir dere en sniktitt på årets program! Fra Havforskningsinstituttet til DNV og Sokkeldirektoratet - vi har satt s...
25/03/2024

🌊🔍🐟 Vi gir dere en sniktitt på årets program! Fra Havforskningsinstituttet til DNV og Sokkeldirektoratet - vi har satt sammen et spennende og mangfoldig program som vi håper vil inspirere.

Se programmet her ➡️ https://bit.ly/4atovxn

📅 6.–7.juni 2024
📍 UiT Norges arktiske universitet

6.juni 2024 Åpning - velkommen til Blått kompass! Vilt, varmt og verdifullt – ny kunnskap om havetVet vi nok for å ta gode, bærekraftige beslutninger om bruken av våre havområder? Og hvis ikke, hvor mangler informasjon? Kan vi bedre tilrettelegge for deling på tvers av næring, forskning og...

Gullgruve eller fallgruve? Vi må snakke om havbunnsmineraler. I januar 2024 vedtok Stortinget at det åpnes for mineralvi...
06/03/2024

Gullgruve eller fallgruve?

Vi må snakke om havbunnsmineraler.

I januar 2024 vedtok Stortinget at det åpnes for mineralvirksomhet på norsk sokkel. En åpning innebærer i første omgang at industrielle aktører kan gis tillatelser til å kartlegge og lete etter mineraler i et begrenset område, ikke til å utvinne.

Utvinning skal kun tillates dersom kunnskap viser at det kan gjøres bærekraftig og forsvarlig, etter at regjeringen har lagt frem et oppdatert kunnskapsgrunnlag om miljøet på dyphavene.

Men hvordan kan kunnskapsgrunnlaget bli godt nok?

Bli med oss på Blått kompass 6.–7.juni for å diskutere prosessen fremover.

Billetter finner du her ➡️ www.blattkompass.no

Det snakkes mye om sameksistens, men hvordan ser det egentlig ut i praksis?  Vi står overfor endringer i bruk av havet i...
04/03/2024

Det snakkes mye om sameksistens, men hvordan ser det egentlig ut i praksis?

Vi står overfor endringer i bruk av havet i årene som kommer - fra å hente mer energi og mat til å utforske nye næringer som tang, tare og havvind. Men med nye muligheter kommer også utfordringer, spesielt med begrenset plass. Vi har ikke uendelig med areal, ei heller i havet.

Hvordan kan vi best balansere utviklingen av nye og eksisterende næringer med hensyn til naturen? Kan tenke oss til nye måter å samarbeide på tvers av næring, forskning og myndigheter? 💭 🌊💰

Dette blir tema under Blått kompass. Velkommen!

Bør vi snakke om torskeoppdrett? 🐟🐟🐟Det satses igjen milliardbeløp for å bygge opp torskeoppdrettsnæringen. Foreløpig er...
02/03/2024

Bør vi snakke om torskeoppdrett? 🐟🐟🐟

Det satses igjen milliardbeløp for å bygge opp torskeoppdrettsnæringen. Foreløpig er det bare et svært begrenset antall lokaliteter for torskeoppdrett i Norge. Det er godkjent 28 lokaliteter og 14 av disse er i drift. De planene som torskeoppdretterne har for vekst, tilsier en mangedobling av arealbehovet.

Under Blått kompass skal vi høre fra ulike synspunkter på dette tema. Hvordan kan vi sikre at veksten i torskeoppdrettsnæringen skjer på en bærekraftig måte? Hvilke hensyn må tas med tanke på miljøet, fiskebestanden og lokalsamfunnene?

Bli med og delta i diskusjonen den 7.juni 🌊💬

www.blattkompass.no

Et av årets temaer er data! 📊 🌊Havdata spiller en nøkkelrolle i overvåkningen av miljøendringer og menneskelig påvirknin...
29/02/2024

Et av årets temaer er data! 📊 🌊

Havdata spiller en nøkkelrolle i overvåkningen av miljøendringer og menneskelig påvirkning på havmiljøet, inkludert forurensning og klimaendringer, noe som er avgjørende i en tid der global oppmerksomhet rundt klima- og miljøutfordringene øker.

I årets konferanse vil vi høre fra flere med ekspertise på havdata. Blant annet vil vi spørre: har vi for lite eller for mye data? Hvordan kan data styrke de norske havnæringene og samtidig styre oss i en mer bærekraftig retning?

Billetter finner du her ➡️ www.blattkompass.no

12/02/2024
115 dager til årets konferanse! 📆  Mens vi venter tar et gjensyn med bilder fra fjoråret. Blått kompass 2023 brakte et m...
12/02/2024

115 dager til årets konferanse! 📆

Mens vi venter tar et gjensyn med bilder fra fjoråret. Blått kompass 2023 brakte et mangfold av perspektiver, ideer og synspunkter som bidrar til en diskusjon om veivalg i den norske havpolitikken.

På scenen fant vi blant annet Havforskningsinstituttet, Senter mot marin forsøpling, Norges Fiskarlag, WWF, KSAT - Kongsberg Satellite Services, Nærings- og fiskeridepartementet, og Klima- og miljødepartementet.

Du kan også se bildene her ➡️ https://bit.ly/3wgF9RV

📷 David Jensen

🌊 Blått kompass 2024 ♻️Tematisk skal årets konferanse se på eksisterende og ny havdata, hvordan vi kan tilrettelegge for...
07/02/2024

🌊 Blått kompass 2024 ♻️

Tematisk skal årets konferanse se på eksisterende og ny havdata, hvordan vi kan tilrettelegge for effektiv datadeling på tvers av sektorer og kunstig intelligens. Vi skal også se på to mulige nye havnæringer: gruvedrift på havbunnen og torskeoppdrett.

Lansering av programdeltakere vil skje fortløpende.

Billetter kan kjøpes her: www.blattkompass.no

Norge har bygget sin velferd på ressurser fra havet. Men klimaendringene har brutale konsekvenser - også for havet. Vi h...
06/02/2024

Norge har bygget sin velferd på ressurser fra havet. Men klimaendringene har brutale konsekvenser - også for havet. Vi har forpliktet oss til å oppfylle FNs bærekraftsmål innen 2030. Vi er over halvveis, tiden er knapp, og vi må ha mer av alt, raskere.

I årets konferanse retter vi oppmerksomheten mot temaene: havdata, havbunnsmineraler, arealforvaltning, torskeoppdrett, og bruken av kunstig intelligens i havnæringene.

Hold av datoene 6. og 7. juni for Blått kompass 2024!

Les mer på www.blattkompass.no 🌊

Velkommen til Blått kompass 2024! Vi er glade for å ønske deltakere og gjester velkommen til årets utgave av Blått Kompa...
02/02/2024

Velkommen til Blått kompass 2024!

Vi er glade for å ønske deltakere og gjester velkommen til årets utgave av Blått Kompass den 6. og 7. juni 2024. Dette er en årlig nasjonal havkonferanse i anledning World Ocean Day - FNs internasjonale dag for verdens hav.

Her skal vi utforske innovative løsninger, inspirerende ideer og by opp til viktige diskusjoner som vil være med å forme fremtiden for havnæringene. Konferansen er for alle som er interessert i havbruksnæringene, uavhengig av yrke, alder eller studieretning.

Programdeltakere vil annonseres fortløpende, men du kan allerede kjøpe billetter på www.blattkompass.no 🌊

Address


Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Blått kompass posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Shortcuts

  • Address
  • Alerts
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Event Planning Service?

Share